torsdag 10 maj 2012

Rabarber!

Min rabarber är så otroligt lättodlad och tacksam. Varje dag kollar man om den kommit upp och först ser det ut så här ett par otåliga dagar:
Och sen exploderar det plötsligt:
Då är det dags för årets första rabarberkräm. Superenkelt, svårt att misslyckas:

Ca 5 dl rabarber
skala om det behövs, skär i småbitar och mät upp
Häll på lika mycket vatten och koka upp
Tillsätt 2-3 dl socker (smaka av) och låt koka tills rabarbern mjuknat. Ta från plattan.
Lös upp 3 msk potatismjöl i lite vatten och rör försiktigt ner i krämen. Koka upp igen hastigt.
Häll upp i en skål och sockra ovanpå.

Man kan säkert förfina krämen med kardemumma eller, vad vet jag, stjärnanis? Men vi kör den klassiska krämen. Med mjölk eller glass eller båda delarna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar